Samsun
Erkut Çiftçi, Samsun İlkadım ilçesindeki belediye başkanlığına aday adaylığını resmi olarak açıkladı
Erkut Çiftçi, Samsun İlkadım ilçesindeki belediye başkanlığına aday adaylığını resmi olarak açıkladı


Erkut Çiftçi, Samsun İlkadım ilçesindeki belediye başkanlığına aday adaylığını resmi olarak açıkladı

Erkut Çiftçi, Samsun İlkadım ilçesindeki belediye başkanlığına aday adaylığını resmi olarak açıkladı

Samsun'un sevilen simalarından biri olan Erkut Çiftçi, Samsun İlkadım ilçesindeki belediye başkanlığına aday adaylığını resmi olarak açıkladı. 

İyi Parti çatısı altında gerçekleştirilen resmi başvuru ile Çiftçi, halkının sevgisini kazanmış ve deneyimli bir isim olarak belediye başkanlığına adaylığını koymuştur. Samsun'un yerel siyasetine katkı sağlamayı hedefleyen Erkut Çiftçi'nin adaylık süreci, ilçe sakinlerine bu başvuruyu aşağıdaki konuşma ile duyurdu.

Değerli hemşehrilerim Sizlerin de çok iyi bildiği üzere arkadaşlarımla birlikte çok uzun bir süredir ilkadım ilçemizde yerel seçim çalışmaları yapmaktayız. Sizlerin yoğun arzusu ve isteğiyle yapılacak olan yerel seçimlerde şahsımı İlkadım belediye başkanı olarak görmek istediğinizi defalarca dile getirdiniz, teveccüh gösterdiniz. Biz de bu arzu ve talebinizi önce şehrimiz sonra sizler ve en son olarak geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için değerlendirdik. 

Böylesine önem arz eden bir durumda gördük ki artık vaziyet almamız, görev almamız taşın altına elimizi değil, tüm gövdemizi koymamız kaçınılmaz oldu kanısına vardık ve buradan yaptığımız tasarrufla üzerimize ulvi ve bir o kadar da kutsi bir vazife aldık.

Nitekim sizlerin destekleriyle şehrimizin ilkadım'ımızın bundan sonraki döneminde geleceğini yakından ilgilendirecek bir atılım gerçekleştiriyoruz ve yine sizlerle birlikte bugün bu ilke ve amaç doğrultusunda burada toplanmış bulunuyoruz. Şu anda bulunduğumuz yer de çok önemli ve çok değerlidir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihinde samsun'a çıktığında hemen arkamda bulunan Mantikapalas, bugünkü adıyla Gazi Müzesi olan evde misafir olarak kalmıştı.

Siz değerli Samsun halkına duyurduğumuz belediye başkan aday adaylığımızı tam da burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü misafir ettiğimiz yerde yapıyor olmamız bizler için çok manidardır.

Değerli hemşehrilerim Allah sağlık ve ömür verirse. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler Yerel seçimlerinde şahsım İlkadım Belediye başkanlığına talibim.

Bu vesileyle partimize aday adaylığı başvurusunu yapmış bulunmaktayız. Hepimize, hepinize, necip Türk Milletimize, Samsun'umuza ve İlkadım'ımıza, hayırlara vesile olsun inşallah.

Şu anda aziz hatırasının da olduğu bu mekanda sizlere söz veriyorum. Bizler de böyle büyük bir önderin izinden hareketle yol alacak, aynı inanmışlık, karar ve azim ile talip olduğumuz ilk adım belediye başkanlık seçimini kazanacak, sonra da İlkadım'ı şaha kaldıracağız. Biz İlkadım'da yeni bir güneş doğuyor diyoruz. Biz İlkadım'da büyük adım diyoruz. 

Erkut Çiftçi bir mücadele simgesidir. Pes etmek bilmeyen azmin ateşi, memlekete dair hayallerini gerçek kılmanın inancı, her türden zulme karşı mukavemet gösterme iradesidir. İlkadım'ın umudu, susuz kalmış yüreklerin pınarı, sahipsiz şehrimizin yol başçısı, çaresiz kalmışların dermanıdır.

Erkut Çiftçi sizlerin gururudur, İlkadım'ın simgesi olma çabasıdır. Yapacağı işlerle ve çalışmalarla ilçemizin dört bir yanında hızla başlayacak ve gelişecek olan kalkınmanın adıdır. Çağdaş belediyecilik düsturü ile halkı ile el ele kol kola modern ve şeffaf yönetimin şeklidir. İşsizliğe, yoksulluğa, zalime, güçlünün zayıfı ezdiği, mazlumun hakkının gasp edildiği, düzene karşı çelik gibi duran bir adamın adıdır.

Erkut Çiftçi sizlerin kardeşi, milletinin hizmetkarı, şehrüalemin sıfatıyla sizlerin güven abilesidir.

İlkadım konumu itibariyle Doğu ve Batı Karadeniz'i, orta Karadeniz ve iç Anadolu bölgemizi, Samsun'umuzun içinde kendi ilçelerini birbirine bağlayan bir gönül köprüsüdür. İlkadım'ımız her hayat tarzından, her meslekten, her coğrafyadan 85 milyon insanımızı eşitleyen, birleştiren ve kavuşturan bir yuvadır. Ilk adımımız tarihinde nice zorluklarla sınanmış. Türk milletini küllerinden doğuran, kaderini değiştiren bir müjdedir.

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, kurtuluş mücadelesinin meşalesinin yakıldığı, bir milletin istiklal ve istikbal mücadelesinin başlatıldığı, saltanatın yerine egemenliği kayıtsız şartsız millete veren büyük medeniyet hamlesinin atıldığı yerdir. İlkadım'ımız Türk'ün akılla, bilimle erdem ile bezeli medeniyet yoludur.

Bu topraklar emperyalizme karşı kazanılmış en büyük zaferin ilk çığlık sesidir. Bu yüzdendir ki İlkadım dünden bugüne, bugünden yarınlara bizim için çok önemli ve çok değerlidir. 

Gece gündüz demeden çok çalışacağız. İl ve ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlerimiz topyekün hep birlikte kapı kapı dolaşarak çok koşacağız İnşallah. 31 Mart gecesi bizler için çok anlamlı bir gün olacak. Çok farklı olacak. Cumhuriyetimizin yeni yılında şeffaf ve çağdaş bir belediyecilik anlayışıyla İlkadım ilçemizi sizlerle birlikte beraberce yöneteceğiz.

Değerli hemşehrilerim ahlaklı insanları göreve getirmekle kalmayacak aynı zamanda yolsuzluğa geçit vermeyecek, İlkadım'da mali disiplini sağlayacak, israf etmeyecek yeni bir yönetim standardı getireceğiz inşallah. Belediye başkanı olduğumda da belediyemizde bizimle birlikte emek veren tüm çalışma arkadaşlarım benim yüzüm olacaklardır. Biz insanları ahlaklı insan veya ahlak fukarası olan insan diye iki gruba ayırırız. Şayet bir insan ahlaktan yoksun ise bizimle hiçbir işi olamaz.

Ahlaklı ise başımızın üstünde yeri vardır. Insanın her şeyden önce ahlaklı, faziletli ve erdemli olmasına bakarız. Bizim olduğumuz yerde şaibeli iş olmayacak. Yöneteceğimiz belediyemizi bağımsız denetim firmalarınca denetlenmesini sağlayacağız. Tüm ihaleler şeffaf ve kapalı zarf usulü yapılacak. Tüm şartnameler adil ve kapsayıcı şekilde hazırlanacak. Samsun kazanacak İlkadım'ımızı çağın gereklerine ve sürdürülebilirlik ilkelerine göre yeniden tasarlayacağız. İlkadım ilçemiz Türk milletinin rahat ve huzurlu yaşadığı bir ilçe olacak.

Yeraltı otoparkları ile araç kirliliğini azaltacağız. Yol tabelası. Kaldırım yürüyüş yolu. Şehir Mobilyası ve Hız bariyerleri gibi unsurları da standart hale getireceğiz.

İlçemiz için hazırladığımız istihdam ve kalkınma projelerimizi Allah nasip ederse belediye başkanlığımızın ilk döneminde hayata geçireceğiz. Böylelikle hedeflediğimiz kalkınma hareketini İlkadım'da başlatmış olacağız. Bununla birlikte ilçemizin en büyük sorunu olan işsizlikle mücadelede hızla yol alacağız. Birçok mezun olmuş gencimiz maalesef işsiz. Ihtisas yaptıkları alanlarda kendilerine maalesef iş bulamıyorlar. Samsun'umuzun işsizlikle artan toplumsal ihtiyaca cevap vermede maalesef yeterli kalamıyor. Bu yüzden yeni fabrikalara yeni ekmek kapılarını kurmaya o kadar çok ihtiyacımız var ki.

Vefakar analar ve Babalar Geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için hiç merak etmeyin. Öyle güzel projelerle geliyoruz ki Allah'ın izniyle ilçemizin işsizlik sorununu büyük ölçüde bitireceğiz ve inşallah giderek artan büyüme hacmimizle İlkadım belediye hizmetlerimizi de bu çağın şartlarına uygun hale getirip siz değerli hemşehrilerimize daha modern hizmetler sunacağız.

Güven, inanmak ve emin olmaktır. Endişelerden sıyrılmak ve korkuları bir kenara bırakmaktır. Sizden samimice tek bir şey istiyorum bu kardeşinize güvenin. Bana olan emanetiniz İlkadım emin ellerde olacaktır.

Allah razı olsun ve bundan hiç birinizin zerre kadar şüphesi olmasın değerli hemşerilerim. Biz hazırız, projelerimiz hazır sizler de hazır mısınız?  
Bizimle var mısınız?  
Allah hepinizden razı olsun değerli hemşerilerim.

Bu vesileyle sizlerle bugün paylaşmış olduğumuz ilk adım belediye başkan Aday adaylığımızın hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyor, ülkemizin her yerinde, partimiz çatısı altında adaylık için mücadele verecek olan tüm adaylarımıza üstün muvafakiyetler diliyorum.

Önce sizlerin duasıyla sonra da gayretleriyle İlkadım belediye başkanlığını hep birlikte kazanacağız. Bugün burada yarın sahada bizleri yalnız bırakmayan siz gönül birlikleriyle uzaktan yakından meclisimize zahmet ederek gelen hepinize sonsuz teşekkür ediyor, en kalbi sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. 

Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne mutlu Türkün diyene..




7627